Yazı dizimizin bu sön bölümünde content filtering, yani içerik filtreleme sisteminde tek bir URL adresine dayanan işlemlere değineceğiz. Bu yöntem resim, video, ses dosyası gibi sadece belirli dosya tiplerinin bulunduğu içerikleri engellemek için birebir. (daha&helliip;)
Yazı dizimizin bu bölümünde internet regülasyon yöntemlerinden olan DNS poisoning yani DNS zehirlemesine değineceğiz. DNS zehirlemesi sisteminde kullanıcının talep ettiği Web adresini getirme işlemi esnasında arka planda işleyen DNS lookup sürecinin arasına girilerek kara listedeki IP adresine bağlı host ismi kullanıcının karşısına çıkarılmamış oluyor. (daha&helliip;)
Dünya gündemini de meşgul eden internet filtreleme ve düzenleme ya da halka mal olmuş adıyla “sansür” meselesi aslında çok teknik bir mesele. Ülkelere göre değişen uygulama farklılıklarını ve konuyla ilgili sosyo-ideolojik söylemleri bir kenara bırakıp temelde tüm dünyada çok benzer şekillerde uygulanan internet regülasyonu ve filtrelemeleri meselesine teknik olarak bir yazı dizisi halinde değiniyoruz. (daha&helliip;)
SpamRankings, Texas Austin Üniversitesi CREC Merkezinin internette en çok spam e-posta gönderen önemli kaynakları tanımlayarak internet kullanıcılarını korumayı amaçlayan bir teşebbüsüdür. Site ile internette hangi firma ya da organizasyonun daha çok spam mesaj gönderdiği takip edilebileceği gibi organizasyonların sahip olduğu otonom sistemleri (AS) ile giden spam blok listesi verilerinin ilişkisinin olup olmadığını sorusuna cevap arayarak, […]
Spam e-posta göndericilerinin en çok başvurduğu yöntemlerden birisi de bilinen bir domain adresine gerçekte ait olmayan kullanıcılardan mesaj göndermektir. Hatta bu bazen sizin kendi kendinize mesaj göndermeniz şeklinde bile gerçekleşebilir! İşte bunu büyük oranda engellemenin basit bir yolu var: SPF (Sender Policy Framework). (daha&helliip;)